PODOLOGE VALERIE


Over mij

VALERIE GHESQUIERE

PODOLOGE

Afgestudeerd in de professionele bachelor in podologie aan de Artevelde hogeschool te Gent in juni 2020. In juli 2020 opende ik mijn eigen praktijk in Waasmunster. 

Zorg dragen voor andere is één van mijn beste eigenschappen. Hierdoor is mijn beroep één van mijn grootste passies. 

Samenwerking met andere zorgverleners vind ik van hoog belang, zo kunnen we een volledig behandelplan voor uw klachten bezorgen.

Door mezelf regelmatig bij te scholen blijf ik me verder verdiepen en volg ik de laatste ontwikkelingen in de podologie.

Waarvoor kan u bij mij terecht?

Gang- en loopanalyse

Hierbij wordt uw volledige gang- en loopanalyse onderzocht. Aan de hand hiervan kunnen we de oorzaak van uw bestaande klacht vinden. Mede kunnen we ook preventief werken voor startende sporters om blessures te vermijden.

Klinisch en biomechanisch onderzoek

Hierbij testen we alle gewrichten, spieren en ligamenten. Zo kunnen we onderzoeken waar de klacht zich juist bevindt. Ook onderzoeken we of alle belangrijke zaken juist functioneren.

Podologische zolen

Podologische zolen zijn volledig op maat gemaakt. Volgens de noden van uw lichaam. Voor het verhelpen van voet-, knie-, heup- en rugklachten.

Springs

Dit is de ultieme oplossing voor mensen die niet altijd met gesloten schoeisel kunnen of willen rondlopen. Slippers, sandalen en sloffen met op maat gemaakte podologische zolen in verwerkt.

Podologische voetverzorging

Hierbij worden uw voeten volledig verzorgd. Van het knippen en frezen van de nagels tot het verwijderen van eelt en eksterogen.

Orthoplastie

Deze siliconen worden gebruikt om de pijn weg te nemen voor klauw- en hamertenen. Ook wordt dit gebruikt voor hallux abductor valgus en tailors bunion. De siliconen leggen pijnlijke punten druk en/of wrijvingsvrij waardoor de pijn wordt weggenomen.

Orthonyxie

Ook wel nagelbeugel genoemd. Deze wordt gebruikt voor het rechttrekken van de nagel zodanig die geen kans meer krijgt om in te groeien.

Onychoplastie

Bij deze techniek bouwen we de nagel terug aan. Dit kunnen we toepassen na het verliezen of het afscheuren van een nagel. Mede kan deze techniek ook gebruikt worden voor het wegkrijgen van schimmels.

Diabetes screening

Als podoloog is het ook onze taak om diabetespatiënten te screenen op voetproblemen. Dit houdt in dat de podoloog een aantal specifieke testen zal uitvoeren. Door het screenen van de voeten kan er een voetrisico vastgesteld worden.

Maak een gratis website.